måndag 18 februari 2008

”Tänk Fredrik”

När det känns lite motigt i livet eller när mjölksyran sätter in under ett träningspass, tänk då FREDRIK!
Vem är Fredrik?

Fredrik Lagerholm, 34 år ung man från Västerås med startnummer 5313 i årets Vasalopp, det är den Fredrik du ska tänka på.
Under en 12 månaders period genomför Fredrik fyra klassiker, dvs vid varje klassiker arrangemang genomför han alla klassiker disciplinerna i en följd.
Fredrik är nära målet nu, söndagen den andra mars startar han i sin sista klassiker.
Hör här!
Kl 08.00 startar han i Vasaloppet och beräknar gå i mål efter åtta-nio timmar. Han byter skidpjäxorna mot cykel skorna och sätter sig på hojen för att genomföra 30 mil på vägar runt Mora med omnejd. Nu pratar vi om att cykla på natten, i mörker och kyla. Efter 18 timmar på cykel är det så dags att snöra på sig löparskorna och springa 30 km, i terräng. Vad gör man det bäst, kanske utefter Vasaloppsspåret? Ingen tid för sömn ges, enbart paus för lite mat och dryck. Efter fyra timmars löpning är det så dags för finalen. Här ska det inte fuskas utan det är öppet vatten som gäller. Fredrik ålar sig i våtdräkten som är sju mm tjock och hoppar i Österdalälven. Försök simma i nästan en centimeter tjock dräkt om du kan!
Mellan kl 18.00 och 20.00 beräknar han vara i mål.
Nu tänker du förmodligen högt, är han……………..STOPP! Det är precis vad han är. Han är inte dum utan är hans hälsa eller liv i fara då avbryter han det hela. Fredrik är en underbar, sympatisk, klok och generös ung man.

Varför i hela friden utsätter han sig för detta? Jo, han samlar in pengar till Rädda Barnen.
För några år sedan cyklade Fredrik från Kiruna i norr till Ystad i söder, 225 mil och fick ihop 70 000 kronor som gick oavkortat till Rädda Barnen. Imponerande!
Hoppas summan denna gång blir tiofalt högre. Jag ska då stå och ta emot honom och även skänka en slant – gör det du också!

Efter mitt möte med Fredrik för någon vecka sedan, var det en sak han berättade, som inte lämnade mig oberörd.
-När jag kommer på upploppet och har åkt Vasaloppet, måste jag fokusera bort stoltheten och lyckan av att ha klarat av det. Jag har ytterligare tre ”Vasalopp” kvar.


Lycka till Fredrik, vi är många som kommer att heja på dig!

Inga kommentarer: